Maxmodansin - besökarna trotsade vädret.

Vädret var inte på Maxmodansens sida även om det bara duggade senare under kvällen. San Marino & Linda samt Dansdax turades om att spela på scenen.
Vi fick tag i Överordförande Niklas Sjölund medan han tuggade grillkorvar och frågade om besökarantalet. "-Mindre än väntat naturligtvis men många kom trots vädret så vi är jättenöjda!"
Det pratades om årets nyhet och det visade sig att man hade tryckt upp kondomer med Maxmoälgen på. Vi frågade marknadsföringsöverchefen Allan Örn om detta, "Hur kom ni på denna sak?". "-Det började mest som ett skämt och vi såg sedan lite potential i saken. Det har ju nog varit en del action i buskarna genom åren" skrattar Örn.

På skämtsamma frågan om de inte är bekymrade att kondomerna sprids i skogen och träds på talltoppar inflikar rådande sekreterare Sven Lindberg att "-Nää, älgarna gillar ju att tugga toppar av plantor så de sväljer ju dem då, färdigstädat!". "-Är ni inte bekymrade om älgarna då?" frågade vi. "-Det kommer ju ut den naturliga vägen. Kanske avföringen är färdigpackad bara att plockas!" inflikar Lindberg.
Vi släpper diskussionen, den spårar ur. Istället tog vi oss in bland dansarna och svängde loss till "Jag vill vara din Margareta" och "Alltid när jag blundar"!

Skribent: Sten Döfv, foto: Tage Slutare

Stort räfspådrag vid dansbanan!

Ett stort räfspådrag uppstod på Talkot vid dansbanan 12.5 meddelar UF-verket. Talkodeltagare räfsade och stod i. Överordförande Niklas Sjölund kommenterar, "-Vi hade en allvarlig situation här med barr och skräp. Alla som deltog var överraskande effektiva.".
Det löpte en risk att räfsningen skulle ha spridit sig ifall man inte fått bukt med den. "-Vi kunde ha fått hålla på till Midsommar!" säger Sjölund medan han tuggade på en grillkorv som det bjöds på åt deltagarna.
Det har varnats för räfsning på annat håll också ifall det fina vädret håller i sig.

Skribent: Sture Spanare.